Velmi lehká zbraňová svítilna Fenix GL06 dokonale splyne s pistolí

Fenix před koncem roku doplnil řadu pistolových svítilen modelem, který nabízí opravdu jen to nejnutnější v nejkompaktnějším provedení. Svítilna na krátkou zbraň Fenix GL06 vyvine světlo o síle 600 lumenů, dosvítí na 140 metrů a disponuje i stroboskopem. Je napájena dobíjecím Li-ion akumulátorem s micro-USB konektorem. Díky svému tvaru a rozměrům se může stát součástí všech pistolí, které jsou vybavené lištou standardu Picantinny MIL-STD-1913, nebo pistolí Glock. Má jednoduché oboustranné ovládání, které pamatuje na praváky i leváky. Dá se použít pro profesionální i sportovní střelbu a airsoft.

Pistolová svítilna Fenix GL06, kompatibilní se zbraňovými lištami GlockPicantinny MIL-STD-1913, se dá snadno a rychle připevnit bez použití nářadí. Díky svým rozměrům a nízké hmotnosti (69 gramů i s akumulátorem) pak svítilna vytvoří se zbraní jeden celek a umožní její používání v noci i za snížené viditelnosti. Zapnout a vypnout se dá jedním prstem, a protože má ovládací tlačítka na obou stranách, je použitelná pro praváky i pro leváky. Může svítit trvale, anebo používat funkci momentálního zapnutí, což umožňuje i rychlejší operativní zhasnutí.

V jejím reflektoru je umístěna prémiová dioda Cree XPL HI, která dosahuje světelného výkonu 600 lumenů. S pomocí TIR optiky dosvítí na 140 metrů. K dispozici je také stroboskop, který může posloužit k sebeobraně, protože dezorientuje útočníka. Interní elektronika chrání proti přehřátí, ke kterému může dojít při delším zapnutí. Když teplota dosáhne 55 °C, automaticky se sníží výkon o několik lumenů. Při poklesu teploty pod 55 °C se vrátí výkon na standardní hodnotu.

Svítilnu napájí přibalený Li-ion akumulátor Fenix ARB-L16-700UP s kapacitou 700 mAh a vlastním micro-USB konektorem, který dodá energii až na 50 minut svícení. Existuje i varianta USB-C dobíjení, a to prostřednictvím akumulátoru Fenix ARB-L16-800UP, který je možné dokoupit zvlášť. Má vyšší kapacitu 800 mAh a vlastní USB-C port. Dá se použít i jednorázová lithiová baterie CR123A, s níž se sice dosáhne výkonu jen 400 lumenů, má však delší výdrž 1 a půl hodiny a je odolnější proti mrazu.

Pistolová svítilna Fenix GL06 rozhodně nepředstavuje křehký, rozbitný doplněk zbraně. Její tělo je vyrobeno z leteckého tvrzeného hliníku, povrch má upravený tvrdou anodizací III. typu, takže odolává nárazům i poškrábání. Je vodotěsné podle standardu IPX7, což znamená odolnost do hloubky 1 metru pod hladinou.

Vzhledem ke svým technickým charakteristikám je svítilna použitelná na zbraních, které používá Policie ČR. Je také vítaným vybavením i při sportovní střelbě a airsoftu.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Zbraňová svítilna Fenix GL06 je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 2299 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Velmi lehká zbraňová svítilna Fenix GL06 dokonale splyne s pistolí

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace