Nová čelovka Fenix HM75R ohromí rekordním červeným světlem i dvojitým napájením

Novinka Fenix HM75R předčí dosavadní modely po více stránkách, přichází totiž jako všestranná čelovka s dvojitým napájecím zdrojem. Ve spojení s přídavnou baterií v powerbance na zátylku jde o čelovou svítilnu s pozoruhodnou výdrží až 234 hodin, zato bez přídavného zdroje získáme čelovku lehčí, nicméně stále skvěle vybavenou. Disponuje osvědčeným tandemem dálkového a širokého reflektoru s maximálním výkonem 1600 lumenů, avšak bezpochyby nejlákavější vlastností čelovky Fenix HM75R je enormní výkon v červeném světle až 120 lumenů. Model HM75R najde uplatnění nejen jako svítilna sportovní, turistická a pracovní. Obohatí výzbroj strážných, záchranářů i policistů, ale díky silnému červenému světlu uspokojí i ty nejnáročnější lovce a rybáře.

Se svítilnou Fenix HM75R na čele jsme připraveni na různé situace. Můžeme si zaostřeným paprskem posvítit na dálku a prohledat terén, nebo zvolíme široký plynulý kužel, chceme-li se orientovat v nejbližším okolí, případně přepneme na červené světlo, které neruší adaptaci očí na tmu a neplaší zvěř. Všechny varianty se dají snadno a rychle střídat otočným ovladačem a tlačítkem v jeho středu upravíme intenzitu světla.

Zapneme-li dálkový reflektor, aktivujeme tím LED Luminus SST-40, která dokáže vystupňovat světlený tok z 50 lumenů až na 1600 lumenů. Dosvit tak dosáhne 223 metrů.

Široký reflektor osazený diodou Luminus SST-20 vydává bílé světlo o síle maximálně 1000 lumenů s neutrálním odstínem. Ten se více blíží přirozenému dennímu světlu, díky němu vidíme barvy věrněji a kontrastněji a v nočním terénu můžeme snáze rozeznat překážky jako větve, kameny, výmoly.

Červená dioda OSRAM GR QSSPA1.23 může vyvinout u čelovek Fenixu rekordní světelný výkon 120 lumenů. V nízkém režimu 5 lumenů je schopna výdrže 265 hodin, v režimu signálního blikání dokonce 530 hodin, tedy 22 dnů.

Čelovka je také vybavena inteligentním senzorem přiblížení. Když je reflektor v blízkosti nějakého předmětu na méně než 60 mm a na dobu delší než 1,5 s, automaticky se sníží světelný výkon, aby se zabránilo tepelnému poškození objektu a oslnění odraženým světlem. Po oddálení zas čelovka automaticky obnoví dříve používanou úroveň výkonu.

Oba zdroje napájení dokážou spolupracovat, ale i působit samostatně. Přímo v čelovce je umístěn Li-ion akumulátor 18650 s kapacitou 3400 mAh. Pokud se vybije, stačí stisknout tlačítko bateriového pouzdra umístěného na týlní části popruhu a tím se aktivuje Li-ion akumulátor 21700 s kapacitou 5000 mAh, který je se svítilnou propojen USB-C kabelem. Tak může čelovka „tankovat za letu“, dobíjet se z přídavného zdroje a při tom svítit dál jen s mírně sníženým maximálním výkonem. Spojení obou baterií je zdokonaleno zámky proti náhodnému vytržení, které současně zabezpečují vodotěsnost nabíjecích USB-C konektorů.

Přídavná baterie několikanásobně zvyšuje výdrž svícení. Součástí balení je také prodlužovací USB-C kabel, který umožňuje upevnění záložního bateriového zdroje na opasek, čímž čelovku odlehčíme a v zimních podmínkách tím akumulátor chráníme pod oděvem před podchlazením. Bateriové pouzdro je možné jednoduše vysunout z držáku a používat ho jako powerbanku, dobíjet s ním další USB zařízení. Uchycení powerbanky ulehčuje kovová spona, s níž je připevnění na opasek, kapsu či batoh otázkou sekundy.

Tělo čelovky je vyrobeno z hořčíkové slitiny, která je o 30 % lehčí než hliník. Odolává pádům i korozi, nárazuvzdornost je testována z výšky 2 metrů. Svítilna je také vodotěsná a prachotěsná dle standardu IP68.

Nabíjecí čelovka Fenix HM75R svým vybavením dosáhla nového stupně flexibility. Všestranně pomůže při běžném táboření a nočních výletech, ale také při lyžování a skialpinismu, horolezectví či v jeskyních. Dá se použít v obyčejné dílně, ale i na exponovaných nočních pracovištích. Je cenným pomocníkem při záchranných akcích a ostraze objektů. Bezpečnostní složky mohou využít kompatibilitu s černými popruhy bez reflexních prvků.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjecí čelovka Fenix HM75R je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 4399 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Nová čelovka Fenix HM75R ohromí rekordním červeným světlem i dvojitým napájením

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace