Svítilna Fenix PD36R PRO spojuje taktické kvality s kapesními rozměry

Nabíjecí taktická svítilna PD36R PRO je zdrojem silného světla až 2800 lumenů, v případě potřeby dosáhne výdrže 42 hodin a její energie se obnovuje nabíjením přes USB-C konektor. Nejde o choulostivou hračku, která se rozbije, sotva jednou upadne na zem, naopak se svou nárazuvzdorností a vodotěsností je ideální do terénu. S využitím stroboskopu a úderného ráfku se může stát i nástrojem sebeobrany. Její ovládání je díky koncovému duálnímu spínači rychlé a spolehlivé. Proto prokáže dobré služby zvláště ozbrojeným složkám a profesionálům.

Slibný trend v technickém vývoji svítilen Fenix se projevuje zejména v kombinaci stále modernějších diod a akumulátorů. Tentokrát je použita LED Luminus SFT-70, která hladkým reflektorem dokáže vyslat úzký kužel světla až do vzdálenosti 380 metrů. V turbo režimu vyvine výkon 2800 lumenů a může tak i za naprosté tmy osvětlit členitý a málo přehledný terén. Silný světelný tok je při delším zapnutí regulován inteligentní ochranou proti přehřátí. V běžnějších situacích, kdy postačí mírnější světlo, jsou k dispozici nižší stupně a v úsporném režimu je možné svítit až 42 hodin.

Lithium-iontový akumulátor 21700 vyniká vysokou kapacitou 5000 mAh. Velmi dobrá životnost a bezpečnost patří již ke standardním kvalitám Li-ion baterií Fenixu, k dalším přednostem tohoto akumulátoru se řadí také nadprůměrný nabíjecí proud a proudový odběr. Dá se dobíjet přes konektor USB-C přímo ve svítilně.

Tělo svítilny je vyrobeno z leteckého tvrzeného hliníku, dobře odolává pádům a nárazům. Povrch je zpracovaný tvrdou anodizací III. typu, proto se také snadno neodře a nepoškrábe. Pád do vody svítilně rovněž neuškodí. Její vodotěsnost a prachotěsnost dosahuje standardu IP68, to znamená, že je např. schopna svítit ještě půl hodiny v hloubce 2 metrů.

Po modelu Fenix PD35R je i tato svítilna řady PD vybavena nejen koncovým spínačem, ale též druhým tlačítkem na koncovce, tedy duálním spínačem. To umožňuje operativně světlo zapínat, vypínat a také snadno měnit světelné režimy. Pomocí funkce momentary on/off se dá krátce rozsvítit i zhasnout pouhým namáčknutím. V případě nouze lze okamžitě aktivovat stroboskop s proměnlivou frekvencí, který dezorientuje nebezpečného útočníka nebo vyšle signál daleko viditelný. To vše je cenná výbava pro profesionály – policisty, vojáky, záchranáře, kteří často potřebují světlo rychle použít, někdy i rychle skrýt a zpravidla ho ovládají v rukavicích.

Úderný ráfek na okraji reflektoru může též sloužit k sebeobraně nebo k rozbíjení skla např. při záchranných akcích. Bezvýznamný není ani rýhovaný povrch, který v rukavicích neprokluzuje. V praxi se často užije i snímatelný kovový klip, díky němuž se může svítilna upevnit na oděv a při odložení se nikam neskutálí.

Mnohé svítilny řady PD mají taktické využití i při svých menších rozměrech. Model Fenix PD36R PRO jimi disponuje i přesto, že využívá rozměrnější akumulátor. Při délce 14,6 cm se stále dá nosit v kapse a jeho průměr (2,57 cm) umožňuje připevnění na dlouhou zbraň. Proto se obec uživatelů PD36R PRO rozšiřuje i o myslivce, kteří si mohou navíc pořídit kompatibilní příslušenství, jako např. kabelový spínač Fenix AER-05 a celou řadu montáží. Všechny uvedené vlastnosti svítilny ovšem najdou uplatnění i při ostraze objektů a při turistice.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Taktická svítilna Fenix PD36R PRO je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 3299 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Svítilna Fenix PD36R PRO spojuje taktické kvality s kapesními rozměry

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace