Oblíbená čelovka Fenix HM61R Amber v nové podobě vyšla ještě více vstříc přáním našich zákazníků

Nová, vyladěnější verze čelovky HM61R Amber přichází opět ve speciální úpravě pro český a slovenský trh. Vůči své předchůdkyni zvýšila světelný výkon i dosvit. Nabízí specifické přednosti bílého světla s neutrálním odstínem i světla červeného. Opět disponuje magnetickým nabíjecím konektorem, ale její akumulátor se dá tentokrát nabíjet přes moderní konektor USB-C. Může se vyjmout z hlavového držáku a používat jako ruční svítilna s magnetickou koncovkou. Díky své vodotěsnosti a nárazuvzdornosti je cennou výbavou pro profesionály operující v obtížném terénu, pro náročné sportovce, jejích kvalit však mohou využít i pracovníci různých odvětví, turisté a domácí kutilové.

Nabíjecí čelovka Fenix HM61R Amber, nyní označená jako V2.0, je vybavena třemi diodami: bílou LED Luminus SST-40 a dvěma červenými LED Everlight 2835. Neutrální odstín bílého světla (4000 – 5000 kelvinů) osvědčí své přednosti obzvlášť v noční přírodě; umožňuje věrnější a kontrastnější podání barev, díky němu je snazší se orientovat a vyhýbat se přírodním překážkám. Intenzita bílého světla se dá modifikovat v pěti stupních, v nejúspornějším z nich má výdrž 300 hodin. Česká a slovenská verze tohoto modelu upravila high – vysoký režim; snížila trochu jeho výkon a vsadila spíše na delší výdrž 4 hodiny, protože v nejvyšším turbo režimu už je dispozici fenomenální světelný tok 1600 lumenů a dosvit 162 metrů.

Červené diody zase podporují signální využití svítilny. Lze u nich zvolit souvislé světlo, nebo blikání. V naší úpravě pro domácí trh mají navíc silnější výkon, 10 lumenů, což je dvojnásobek i vůči předešlé čelovce Amber. Ve speciálním low režimu 1 lumenu se dá počítat s výdrží 400 hodin. Význam červeného světla stoupá v situacích, kdy je potřeba si uchovat adaptaci očí na tmu. Ocení to zvláště lovci a rybáři, tento typ světla jim navíc neplaší úlovek a nepřitahuje hmyz. Čelovka s červeným světlem je velice praktická při táboření, ale může sehrát významnou úlohu i při akcích ozbrojených složek a záchranářů. V režimu blikání předvede svoji variabilitu, když poslouží jako blikačka při pěších i cyklistických výletech.

Potenciál čelovky také významně obohacuje TIR (Total Internal Reflection) optika s velkou propustností a digitální konstantní regulace výkonu, která zaručuje stálý světelný výkon i při snižování napětí v bateriích.

Lithium-iontový akumulátor typu 18650 s kapacitou 3400 mAh je možné nabíjet přímo ve svítilně pomocí magnetického konektoru, nebo také samostatně. To je další výsada nové čelovky Amber upravené pro české a slovenské uživatele, tento akumulátor je vybavený nabíjecím USB-C konektorem. Nouzově se dá také nahradit dvěma jednorázovými lithiovými bateriemi CR123A.

Tělo svítilny, vyrobené z vysoce pevné slitiny leteckého hliníku, je plně vodotěsné a prachotěsné, dosahuje standardu IP68, což znamená funkčnost čelovky i v hloubce 2 metrů po dobu 30 minut. Oproti předešlé verzi se také zvýšila nárazuvzdornost, je otestována pro pády z výše 2 metrů.

Nová generace HM61R Amber není jen čelovkou, lze ji snadno vyjmout z popruhu a používat jako ruční svítilnu. Magnetickou koncovkou je možné ji připevnit na cokoli železného. Pomocí ocelové odnímatelné spony se dá nejen nosit zavěšená na kapse, ale také zároveň používat jako L svítilna. Bez popruhu se rovněž může stát součástí pracovní, sportovní či horolezecké přilby, a to pomocí dokoupeného držáku Fenix ALG-03. Na taktické přilby s NVG montáží se upevní držákem Fenix ALG-04.

Reflexní popruh lze nahradit černým popruhem AFH-02, čímž čelovka získá ještě cennější vlastnosti pro policii, armádu a myslivost. Najde své využití též v různých průmyslových provozech. Bude dobrou oporou pro záchranáře a horské vůdce, právě tak i pro běžce, horolezce, speleology.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjecí čelovka Fenix HM61R Amber V2.0 je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 2399 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Oblíbená čelovka Fenix HM61R Amber v nové podobě vyšla ještě více vstříc přáním našich zákazníků

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace