Multifunkční přenosná lucerna Fenix CL26R PRO je praktickou výbavou do stanu i na pracoviště

Novinka Fenixu, lucerna CL26R PRO, zdokonaluje svoji předchůdkyni hlavně funkcí powerbanky. Dosahuje také lepšího světelného výkonu a výdrže. Může svítit i červeným světlem. Je vybavena vysokokapacitním akumulátorem, který lze dobíjet přes konektor USB-C. Nabízí tři různé směry svícení. Dá se kdekoli postavit, zavěsit či připevnit magnetem. Snese i déšť a běžné pády. Je to malý zázrak pro turisty, když nocují ve stanu či přístřešku daleko od elektrické sítě. Právě tak osvědčí své kvality na pracovním stole, v dílnách a různých provozech.

„Plaménkem“ této kempingové lucerny jsou vysoce jasné SMD diody a červené LED. Pomocí všesměrového difuzéru se může světlo plynule šířit do všech stran, a to s výkonem 20, 200 a 500 lumenů s dosahem 15 metrů. Nebo se dá zvolit svícení jen jedním směrem o síle 25 lumenů, čímž se výrazně šetří energie. Dále lze využít spodní svícení, kdy se vytvoří potřebný kužel pod zavěšenou lucernou, a to ve třech stupních intenzity světla: 5, 50 a 150 lumenů. Při této směrové variantě se může model CL26R PRO používat také jako ruční svítilna, stačí ho uchopit jako baterku. Kruhové a spodní svícení lze zapnout společně a dosáhne se tak výkonu 650 lumenů.

Také jsou k dispozici červené diody, které neruší adaptaci očí na tmu a nepřitahují hmyz. Svým decentním světlem jsou ideální zvláště pro použití ve stanu. Mohou se případně zapnout v blikacím režimu a slouží pak jako výstražný a signální majáček – třeba při nouzovém zastavení na noční silnici. Veškeré volby a přepínání se snadno a rychle provádějí pomocí obousměrně otočného knoflíku a středového tlačítka.

Li-ion akumulátor 21700 s kapacitou 5000 mAh může lucernu napájet až 408 hodin za nepřetržitého provozu. Dá se nahradit i jinými akumulátory Fenix 21700, tedy i tím, který má vlastní nabíjecí konektor. Ten, který je součástí balení, se dá lze nabíjet prostřednictvím USB-C portu přímo ve svítilně. Stav nabití označují čtyři indikační diody. Na nižší světelné režimy lze lucernu používat i během nabíjení. Další, výstupní konektor USB-A se podílí na funkci powerbanky. S jeho pomocí se může nabíjet další přenosná elektronika. Může třeba uprostřed přírody posílit mobil se slábnoucí baterií.

Tato lucerna není ze skla, nýbrž z odolného plastu. Při závěsném použití proto není třeba se obávat pádů cca z 1 metru, její nárazuvzdornost je otestována na všech stranách. Světlo lze použít i venku za prudkého deště, protože svítilna je voděodolná podle standardu IP66.

V její horní části je umístněno závěsné oko s karabinovým uzávěrem, za něž můžeme lucernu podle potřeby pověsit. Dále je v těle svítilny zabudován neodymový magnet, tedy silný magnet, který může udržet předměty s vyšší hmotností než je on sám. Díky němu se dá lucerna upevnit třeba na železnou traverzu, železné futro či na kapotu vozu. Proto může být užitečná jak při táboření v přírodě, tak na různých pracovištích a provozech. Své místo najde i vedle rybářské stoličky, v kokpitu jachty i v domácnosti. S nevelkými rozměry (11,4 cm krát 6,6 cm) a hmotností (272 g včetně akumulátoru) se snadno přibalí do cestovního či turistického vybavení. Je k dostání ve třech barevných variantách: olivové, mramorové a v šedé kamufláži.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Lucerna Fenix CL26R PRO je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 2199 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Multifunkční přenosná lucerna Fenix CL26R PRO je praktickou výbavou do stanu i na pracoviště

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace