Minisvítilna Fenix E03R V2.0 o velikosti krabičky zápalek překvapuje navýšenými parametry

Nabíjecí baterka Fenix E03R V2.0 při svých miniaturních rozměrech ohromuje světelným výkonem 500 lumenů. Dosvit své předchůdkyně více než zdvojnásobila. V nové verzi významně prodloužila i výdrž a navíc disponuje signalizační funkcí Breathing light. Posvítí bílým a červeným světlem. Za svými robustnějšími sestrami z Fenixu nezaostává ani ve voděodolnosti, prachotěsnosti a nárazuvzdornosti. Dá se dobíjet přes konektor USB-C. Především se ale může nosit jako přívěsek na klíčích, a je tedy neustále po ruce.

Tato kapesní svítilnička je vybavena třemi diodami. Dvě LED MATCH CA18 vysílají bílé světlo v denním odstínu (5500 – 3500 kelvinů) a dvojitý reflektor ho tvaruje v široký, plynulý kužel. Při odemykání za tmy leckdy stačí si tímto přívěskem u klíčů posvítit v nízkém režimu 5 lumenů, který má výdrž 30 hodin. Výkon lze případně zesílit na 30, 150 a nakonec i na 500 lumenů, čímž se dosáhne dosvitu 90 metrů.

Uprostřed, mezi bílými diodami, je umístěna červená LED Everlight 2835, která může svítit souvisle, nebo vydávat signální blikání. Novinkou tohoto modelu je režim Breathing light, pulzující světlo, které nevychází z reflektoru, ale bliká okolo spínacího tlačítka. Lze u něho volit červenou nebo zelenou barvu. Může sloužit jako orientační bod ve tmě, vysílat úspornou dlouhodobou signalizaci, případně nám pomůže nalézt svazek klíčů, na kterém baterka visí. Tato dioda v ovládacím tlačítku také indikuje stupeň nabití akumulátoru, příp. průběh jeho nabíjení.

Vestavěná lithium-polymerová baterie má oproti předešlé verzi dvojnásobnou kapacitu, 400 mAh. Je možné ji dobíjet pomocí moderního konektoru USB-C, a to na jakémkoli stupni vybití, netrpí paměťovým efektem.

Tělo svítilny je zhotoveno z hliníkové slitiny, která dobře odolává nárazům. Povrchová úprava tvrdou anodizací III. typu chrání také proti poškrábání. Voděodolnost je testována ostřikováním silnými proudy vody ze všech směrů, dosahuje standardu IP66. Svítilně tedy neuškodí žádný liják a běžné pády na zem.

Součástí balení je také kroužek pro zavěšení. S délkou 5,25 cm, šířkou 2,6 cm, výškou 1,3 cm a hmotností 30 gramů včetně akumulátoru tato svítilna mezi klíče opravdu dobře zapadne. Dá se ale také nosit na opasku, na šňůrce na krku, v dámské kabelce. U tak minimálních rozměrů také stoupá význam ochrany proti přehřátí. Jakmile teplota překročí 60 °C, světelný výkon se automaticky sníží. Při nošení v kapse se rovněž vyplatí předejít nechtěnému zapnutí; ovládací tlačítko se dá dlouhým stiskem uzamknout a stejným způsobem zase aktivovat.

Tento miniaturní EDC model bude vždy vítaným dárkem, je k dispozici v šedém i modrém provedení. V letošní soutěži sportovního outdoorového vybavení navíc získal cenu ISPO Award. To je důkazem kvality, která má význam nejen při všednodenním používání, ale i v terénu, kdy často záleží na každém gramu zátěže.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Miniaturní nabíjecí svítilna E03R V2.0  je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 799 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Minisvítilna Fenix E03R V2.0 o velikosti krabičky zápalek překvapuje navýšenými parametry

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace