Lovecká svítilna Fenix HT32 umožňuje barevnou signalizaci i střelbu za tmy

Nová LED svítilna Fenix HT32 je konstruována pro lovecké i taktické použití. Dosahuje světelného výkonu 2500 lumenů, přičemž dosvítí na úctyhodných 640 metrů. Disponuje též zelenou a červenou diodou, které významně pomáhají při lovu zvěře, a zároveň je vybavena duálním koncovým spínačem, jenž značně usnadňuje ovládání v náročných terénních podmínkách. Díky palcovému průměru těla se může umístit na dlouhou zbraň, ale má také širší reflektor s úderným ráfkem na okraji. Když přičteme stroboskop s přímou aktivací a akumulátor s velkou výdrží, získáme univerzální svítilnu vhodnou k lovu i k akcím ozbrojených složek.

Tříbarevná svítilna Fenix HT32 je vybavena třemi LED, každá z nich je usazena ve vlastním parabolickém zrcadle. Bílé světlo zajišťuje dioda Luminus SFT-70, červené světlo produkuje dioda SFT-20 RA a zdrojem zeleného světla je LED SFT-20 CG. Světlo v barvě denní bílé (5500 – 6500 kelvinů) často postačí v nízkém režimu 50 lumenů, kdy vydrží nepřetržitě fungovat 29 hodin. Podle potřeby lze výkon zesílit na 350 či 1000 lumenů až do turbo režimu 2500 lumenů, kdy dosvit činí 640 metrů. I barevné diody dosahují dobrého dosvitu, červená 120 metrů a zelená 210 metrů. Světelným parametrům napomáhá i TIR optika, která dosvit čoček zdvojnásobuje.

Díky barevným diodám je model HT32 výborným prostředkem signalizace a nepostradatelnou pomůckou k nočním lovům. Červené a zelené světlo neplaší zvěř tolik jako bílé. V tomto provedení je i u nich možné volit silnější a slabší stupeň výkonu, dají se použít jak při přesunech nočním lesem, tak při střelbě a dohledání úlovku. Červené světlo neruší adaptaci očí na tmu a pro některé druhy zvěře je méně viditelné. V zeleném světle se zase lovci za tmy lépe orientují, je vhodné pro pohyb v mlze, sněžení, dešti, ostřeji vykresluje vzdálené předměty. Vojáci a policisté mohou barevnou svítilnu využít k čtení map a signalizaci, aniž by potřebovali filtry, které vždy tlumí dosvit. Posloužit může i železničářům.

K napájení je použit Li-ion akumulátor 21700, který má vysokou kapacitu 5000 mAh a zabudovaný USB-C konektor. Svítilna je dodávána i s nabíjecím USB kabelem, kterým lze akumulátor dobíjet, a to kdykoli, netrpí paměťovým efektem.

Tělo svítilny z leteckého tvrzeného hliníku odolává pádům, nárazům i korozi, jeho povrch zpracovaný tvrdou anodizací III. typu se snadno nepoškrábe. Svítilnu lze bez obav používat i v mokrém či prašném prostředí, protože její vodotěsnost a prachotěsnost dosahuje vysokého standardu IP68.

Taktické kvality svítilny významně posiluje koncový duální spínač. Světlo se pak dá dobře ovládat i v rukavicích, funkce momentary on/off umožňuje velmi rychlé zapínání, vypínání a změny režimů. Díky systému dvou tlačítek lze také okamžitě zapnout stroboskop, který je důležitým prostředkem jak signalizace, tak i sebeobrany – oslnivým pulzujícím světlem snadno dezorientuje útočníka. Okraj reflektoru je osazen úderným ráfkem, který slouží k rozbíjení skla při záchranných akcích a může být rovněž účinnou obranou při napadení.

Rozměry těla také pamatují na využití při střelbě. Upevnění na dlouhou zbraň nebrání ani širší hlava reflektoru. Svítilna bez problémů snáší zpětné rázy a lze k ní opatřit řadu montáží Fenixu a také například kabelový spínač AER-05, s nímž se světlo při střelbě snáze ovládá.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Lovecká svítilna Fenix HT32 je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 4299 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Lovecká svítilna Fenix HT32 umožňuje barevnou signalizaci i střelbu za tmy

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace