Lehká čelovka Fenix HL16 exceluje v barevné i nenápadné podobě

Tato čelová svítilna kombinuje cenné parametry s dobrou cenovou dostupností. Na jedné straně je vybavena jak bílým, tak červeným světlem, signální funkcí SOS a zdokonaleným popruhem, na druhé straně funguje na běžně užívané mikrotužkové baterie a je k dostání za velmi příznivou cenu. Dá se použít při nočním běhu, táboření a dalších outdoorových aktivitách. Pro náš trh byla vyrobena i ve variantě s popruhem bez reflexních prvků, kterou mohou využít ozbrojené složky.

Bílé světlo hlavního reflektoru zajišťuje moderní dioda Luminus SST-20. Poskytuje výkon, který splňuje běžné potřeby pohybu v noční přírodě, i dobrou výdrž. V nízkém režimu může nepřetržitě svítit 100 hodin, v turbo režimu dosahuje světelného toku 450 lumenů a dosvitu 104 metrů.

Doplňkový reflektor je osazen červenou diodou Everlight 2835. Při potřebě světla se vždy osvědčuje mít v záloze i tuto alternativu. Červené světlo především neruší adaptaci očí na tmu; osvětlí nám, co potřebujeme, a zároveň nás nezbavuje orientace mimo kužel reflektoru. Při pohybu na nočních silnicích nám může posloužit jako bezpečnostní blikačka. Když se při táboření připravujeme k spánku, nerušíme tímto světlem ostatní. Také nepřitahuje hmyz, neplaší zvěř ani ryby, což obzvláště vyhovuje rybářům i lovcům vůbec. Má svůj význam pro vojenské či policejní akce, kdy je zapotřebí být při použití baterky co nejméně nápadný. Čelovka Fenix HL16 má navíc k dispozici režim červeného blikání SOS s velkou výdrží 200 hodin.

Jako napájecí zdroj tu slouží tři mikrotužkové AAA baterie, které jsou vždy snadno k dostání. Můžeme zvolit velmi levné alkalické, nebo nabíjecí NiMH baterie, při potřebě větší odolnosti vůči mrazu sáhneme po bateriích lithiových.

Tělo svítilny je vyrobeno z velmi odolného tvrzeného plastu, který se při běžných pádech a nárazech nepoškodí. Čelovka je díky své voděodolnosti (stupeň IP66) naprosto funkční i za prudkého deště.

Popruh je ve srovnání s většinou čelovek širší, lépe drží na hlavě. Díky perforaci je dobře prodyšný, při běžeckém použití odsává pot. Jeho reflexní prvky zvyšují bezpečnost turistů a sportovců na neosvětlených komunikacích. Pro potřeby čištění se dá snadno vyjmout a nasadit.

Běžeckému využití čelovky napomáhá také její nízká hmotnost – 97 gramů včetně alkalických baterií. Oba reflektory mají snadné samostatné ovládání. Sklon světla se dá nastavovat v rozmezí 60°, velmi praktické je také elektronické zamykání, kterým lze předejít nechtěnému zapnutí v kapse či zavazadle. Nejen pro samotnou čelovku, ale i pro uložení náhradních baterií bude velice praktické pouzdro Fenix APB-20, které je možné dokoupit.

Lehká čelovka opatřená pohodlnějším popruhem je ideální pro sporty za snížené viditelnosti, ať už jde o běh, lyžování, horolezectví či turistiku. Pro náš trh byla vyrobena také barevná varianta – černá svítilna s popruhem bez reflexních prvků, který podporuje utajení nočních akcí. Jedná se tedy o provedení vhodné pro armádu, policii, případně i pro lovce.

Dalšími barevnými variantami jsou růžová a žlutozelená, tzv. odstín chartreuse. V těchto barvách a ve spojení s relativně nízkou cenou může být také vítaným dárkem pro začínající mladé sportovce a pro děti.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Čelovka Fenix HL16 je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 799 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Lehká čelovka Fenix HL16 exceluje v barevné i nenápadné podobě

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace