Lehká a praktická čelovka Fenix HL32R-T stvořená nejen pro běžce pamatuje i na detaily

Tato novinka Fenixu, určená především pro sportovce, svítí dvěma reflektory, dálkovým a širokým. Může ozářit trasu až na vzdálenost 132 metrů nebo plynulým světelným kuželem umožnit orientaci v širším okolí. Přibalený Li-ion akumulátor se dá dobíjet přes USB-C konektor a lze ho také nouzově nahradit třemi mikrotužkovými AAA bateriemi. Popruh čelovky je trochu širší a je vylepšen systémem Sport Fit, umožňuje snazší a rychlejší utahování a nastavování délky. To obzvlášť uvítají běžci, ale také lyžaři, horolezci, turisté či rybáři.

Dálkový reflektor nabíjecí čelovky Fenix HL32R-T je vybaven diodou Luminus SST20. Dosahuje světelného výkonu 800 lumenů a dosvitu 132 metrů. Navíc disponuje funkcí Frequency Sensing (snímání frekvence kroků), zabudovaným senzorem detekuje pohyb a podle rychlosti běhu automaticky výkon upravuje. Běžec se může spolehnout, že při zvýšení tempa se mu noční terén lépe osvítí, a naopak při zpomalení bude šetřit energii snížením jasu.

V širokém reflektoru je instalována LED Redlights, která dokáže vyvinout až 200 lumenů, v nízkém režimu 5 lumenů dosahuje výdrže úctyhodných 150 hodin. Lze také zvolit režim SOS blikání, který může lokalizovat třeba zraněného v nouzi. Výdrž blikání je ještě delší, 300 hodin, tedy déle než 12 dní. Dioda širokého reflektoru vydává neutrální odstín bílého světla, který má pro lidské oko nejblíže přirozenému dennímu světlu. Nezpůsobuje napětí v očích a únavu, zlepšuje ostrost vidění, umožňuje barvy v přírodě vnímat věrněji a kontrastněji.

Li-ion akumulátor ARB-LP900 s kapacitou 1900 mAh je možné dobíjet přímo v čelovce přes moderní USB-C konektor. Je-li zcela vybitý, dá se jeho výkonnost obnovit cca za 3 hodiny. V případě nouze ho lze nahradit běžnými mikrotužkovými AAA bateriemi, alkalickými i nabíjecími NiMH (bez možnosti dobíjení v svítilně) a případně též jednorázovými lithiovými, které zabezpečí funkčnost i v tuhých mrazech (až do -40 °C).

Tělo čelovky je vyrobeno z magnéziové slitiny, která je lehčí než hliník, ale také pevná a odolná. Její nárazuvzdornost je testována z výšky 2 metrů. Celá konstrukce také odolává vodě a prachu, dosahuje standardu IP66.

Oba reflektory nabíjecí čelovky Fenix HL32R-T se dají ovládat samostatně, také je možné je uzamknout proti nechtěnému zapnutí. Světelný výkon je digitálně regulován, aby nedošlo k přehřátí. Stav nabití akumulátoru lze kontrolovat pomocí čtyř indikačních diod. Sklon reflektorů se dá podle potřeby upravovat v několika stupních. Popruh je prodyšný a opatřený reflexními prvky, takže zvyšuje bezpečnost běžců na nočních komunikacích. Navíc je o centimetr širší a opatřený Sport Fit systémem, pomocí rotačního kolečka ho lze snadno jednou rukou utáhnout i při běhu. Čelovka s popruhem se vyrábí v modrém a červeném provedení, samotná svítilna i v černém.

Její nízká hmotnost a odolná konstrukce je ideální pro sport za snížené viditelnosti, zvláště pro běh po turistických cestách, ale také pro běh na lyžích, horolezectví, turistiku, táboření. Lze k ní přikoupit cenné doplňky jako např. pouzdro, svítící USB kabel pro dobíjení nebo USB adaptér podporující rychlonabíjení.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjecí čelovka Fenix HL32R-T je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 1899 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Lehká a praktická čelovka Fenix HL32R-T stvořená nejen pro běžce pamatuje i na detaily

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace