Fenix T6 jako vynalézavá kombinace pera a svítilny pomáhá i při sebeobraně a v krizových situacích

Na první pohled se jedná jen o propisovačku, možná trochu luxusnější. Ale skrývá se v ní také dioda, která vyvine tři stupně svícení, dosvit 18 metrů a výdrž 26 hodin. Je napájena Li-pol akumulátorem, jenž se dá nabíjet přes USB-C konektor. Od běžných psacích pomůcek se toto taktické pero také liší velice pevnou hliníkovou konstrukcí, prachotěsností a znamenitou voděodolností. Úderný hrot tvořený keramickou kuličkou může sloužit k rozbíjení skla nebo jako nouzový prostředek sebeobrany.

Pod značkou Fenix tentokrát přichází svítilna, která píše, a pero, které svítí – model Fenix T6. Kvalitní dioda MATCH CA18 poskytuje decentní úsporné světlo o 1 lumenu, které vydrží 26 hodin. Lze ho ale zesílit na 20 nebo i 80 lumenů a pak tímto perem dosvítíme na 18 metrů. Interní elektronika zároveň zabezpečuje ochranu proti přehřátí.

Zatímco světlo se ovládá tlačítkem, pro psaní stačí použít otočný mechanismus. V peru je vložena výměnná, černě píšící kuličková náplň Schmidt Mine 635 M. S ní můžeme psát i poté, co odšroubujeme horní část s diodou. Tu lze samostatně postavit nebo připevnit sponou na oděv a přisvítit si tak na psaní třeba v naprosté tmě.

Při tomto rozdělení pera můžeme také horní část s LED nabíjet a dolní část s náplní dále slouží ke psaní. Rozšroubováním se totiž odkryje USB-C konektor a přiloženým nabíjecím kabelem se tak dá dobíjet vestavěný Li-pol akumulátor. Má kapacitu 100 mAh a jeho kompletní nabití trvá přibližně 1 hodinu. Stav nabíjení ukazuje indikační dioda.

Rozměry odpovídají běžnému psacímu náčiní – délka 14 cm, průměr 1,4 cm. Ale použitý materiál – slitina hliníku A6061-T6 – odolává pádům a díky tvrdé anodizaci typu HA-III také otěru a poškrábání. Voděodolnost dosahuje standardu IP66, takže peru ani baterce neuškodí prudký déšť a nárazy, dá se na ně spolehnout i v extrémně náročných podmínkách.

Člověk nemá vždy po ruce svítilnu a už vůbec ne předmět, který by mu mohl posloužit jako zbraň při nečekaném napadení. Ale pero T6 může pomoci nejen jako zdroj světla. Keramickou kuličkou na horním konci je možné v kritické situaci rozbíjet sklo. Tento nenápadný úderný hrot také účinně zasáhne nebezpečného útočníka, který nás ohrožuje.

Taktické pero Fenix T6 je tedy miniaturním pomocníkem v nouzi, který se vejde kamkoliv a můžeme ho nosit všude s sebou. Sponou se dá připnout na každou kapsu a je také vybaveno elektronickým uzamykáním ovládacího tlačítka, aby při nošení nedošlo k samovolnému zapnutí. K svítilnám Fenix se tedy přiřadil i předmět běžné denní potřeby, který je zdokonalen novým stupněm odolnosti a univerzality.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Taktické pero Fenix T6 s LED svítilnou je dostupné v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 1099 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Fenix T6 jako vynalézavá kombinace pera a svítilny pomáhá i při sebeobraně a v krizových situacích

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace