„Věčná svítilna“ Fenix E-STAR díky dynamu nikdy nezklame

Když dojdou baterie nebo je nemáme možnost nabít, stačí vytáhnout z kapsy svítilnu Fenix E-STAR. Za standardních podmínek ji napájí tužkový NiMh akumulátor. Ten se dá nahradit i obyčejnou AA tužkovou baterií a v případě nouze není potřeba baterie vůbec. Uvnitř zabudované mechanické dynamo může světlo obnovovat v podstatě donekonečna. Tato subtilní záložní svítilna nabízí čtyři výkonnostní stupně až do výše 100 lumenů, je voděodolná a nárazuvzdorná.

Dynamová svítilna Fenix E-STAR má kapesní rozměry – 135 x 54 x 24 mm, ale její dioda založená na moderní technologií SMD (Surface Mounted Device) dokáže poskytnout dostatek světla pro běžné situace. Kde vystačíme s úsporným světlem 1 lumenu, můžeme počítat s výdrží 120 hodin. Výkon lze zesílit na 3 nebo 20 lumenů a podržením přepínacího tlačítka si přisvítíme turbo režimem 100 lumenů s dosvitem 40 metrů.

Svítilna je vybavena nabíjecím NiMH akumulátorem s minimalizovaným samovybíjením. Má rozměry tužkové baterie a kapacitu 1300 mAh. V průběhu nabíjení přes USB-C konektor lze svítit v režimu 20 lumenů, při čemž stav nabití signalizuje indikační LED. K napájení se dá použít i obyčejná AA tužková baterie (když slevíme z nároků na intenzitu světla).

Specialitou této novinky však je dynamo poháněné ruční pákou. Částečně nabíjí NiMH akumulátor, ale především vestavěný superkondenzátor. Po 15 – 20 sekundách ručního mačkání může tento superkondenzátor dodat energii až na dvě minuty svícení – v nižších režimech 1 a 3 lumenů. Takto je možné svítit i s vybitou baterií či bez baterie.

Tělo svítilny působí dojmem křehkého plastu, jedná se však o velmi odolný polymer ABS, který nepodlehne pádům z výšky 1 metru. Model E-STAR je také „kamarád do deště“, jeho voděodolnost dosahuje standardu IP24. Je rovněž chráněn proti přehřátí, po minutě svícení na nejvyšší turbo výkon se automaticky přepíná do nižšího režimu.

Fenix E-STAR je skutečně hvězda, se kterou se ve tmě neztratíte. S jejími úspornými rozměry a hmotností 128 gramů ji snadno přibalíte do turistické výbavy, případně do krabičky poslední záchrany. Při práci i při rekreaci poslouží jako spolehlivá záloha při selhání standardní svítilny.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Záložní svítilna Fenix E-STAR je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 1099 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - „Věčná svítilna“ Fenix E-STAR díky dynamu nikdy nezklame

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace