Vyhledávacím svítilnám Fenix nyní kraluje LR50R

Nová pátrací svítilna Fenix LR50R dosahuje famózního světelného výkonu 12 000 lumenů a v kombinaci s bezmála kilometrovým dosvitem se stává skutečnou jedničkou Fenixu. Díky možnosti dobíjení přes standardizovaný USB-C konektor a také pro svou výjimečnou odolnost bude svítilna užitečným pomocníkem policistů, záchranářů, vojáků, pracovníků ostrahy i všech ostatních, kteří požadují nekompromisní výkon.

Srdcem tohoto světelného děla jsou čtyři LED Luminus SST-70, jenž dosvítí v nejvyšším světelném režimu až do vzdálenosti 950 metrů. Jsou napájeny z interního vysokoproudového Li-ion akumulátoru o kapacitě 57,6 Wh, který lze použít i jako powerbanku a nabít z něj například mobil, GPS nebo fotoaparát. Svítilna podporuje rychlé nabíjení využívající protokolů QC3.0 a QC2.0. V případě nouze postačí pro provoz i 1 až 4 samostatné Li-ion akumulátory typu 21700, s nimi ale nebudou nejvyšší režimy dostupné.

Jednoduché ovládání zajišťují dva spínače, které jsou umístěné na boku svítilny. Jedním se ovládá 6 režimů stálého svícení odstupňovaných od 50 do 12 000 lumenů. Nejnižší režim s výdrží až 58 hodin se dobře využije ve vnitřních prostorech nebo v situacích, kdy je potřeba šetřit energii. Nejvyšší zase skvěle poslouží při pátracích operacích či ostraze rozlehlých areálů a to po dobu více jak 100 minut. Druhým tlačítkem se pak ovládají zábleskové režimy – stroboskop o intenzitě 6000 lumenů, který může posloužit k dezorientaci a pacifikování nebezpečného jedince, a signál SOS, jenž je určen pro signalizaci při záchranných operacích.

Elektronika svítilny je navržena tak, aby udržela konstantní jas i při postupném vybíjení akumulátoru. Při vypnuté svítilně se stiskem ovládacího tlačítka zobrazí indikační LED, která informuje o stavu nabití baterie. Svítilna disponuje i paměťovým obvodem a zapne se vždy v posledním nastaveném režimu. Novinka LR50R má také bezpečnostní senzor, jenž sníží automaticky výkon diod na 50 lumenů, když se reflektor přiblíží k libovolnému objektu na méně než 6 – 8 centimetrů. Zabraňuje se tak oslnění odraženým světlem.

I přes své jedinečné parametry si svítilna uchovává překvapivě kompaktní rozměry. Délka činí pouhých 16,3 centimetrů a hmotnost je 980 gramů včetně akumulátoru. Rýhovaný povrch těla, které je se šířkou 6 cm užší než mobil, neprokluzuje v ruce ani v rukavici. Materiál z leteckého tvrzeného hliníku opatřený povrchem s tvrdou anodizací zaručuje, že svítilně na funkčnosti neuškodí běžné pády z 1 metru. Navíc je dle standardu IP68 prachotěsná a nepronikne do ní voda ani ve 2 metrové hloubce.

S takovou odolností, neobyčejně výkonným světlem a s rozměry podobným ručním svítilnám je LR50R předurčena stát se pomocníkem nejen záchranných a ozbrojených složek z řad profesionálů, ale i parťákem například jachtařů či speleologů, kteří v extrémních podmínkách rovněž požadují svítilnu, na kterou se mohou naprosto spolehnout.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Vyhledávací svítilna LR50R je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 8599 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Vyhledávacím svítilnám Fenix nyní kraluje LR50R
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace