S univerzální svítilnou Fenix WT16R bude každá práce v noci hračkou

Dva reflektory v odolném těle dělají z této svítilny ideálního pomocníka řemeslníků, pracovníků v průmyslových odvětvích a ostatních, kteří potřebují při manuální činnosti výkonné světlo. Dobře ale poslouží i v domácí dílně nebo na zahradě. Pomocí pevné spony se dá připnout na opasek a dvěma silnými magnety jí lze snadno uchytit na cokoliv železného. Variabilitě se tedy meze nekladou a široké světlo, kterým disponuje boční reflektor jistě najde uplatnění nejenom při práci, ale využije se dobře třeba jako lucerna při kempování.

V dálkovém reflektoru jsou použity dvě vysoce výkonné LED Cree XP-E2, které dokáží 300 lumeny dosvítit do vzdálenosti 115 metrů, což se skvěle hodí například při osvětlení temných koutů hal či budov. Nižší režim se 100 lumeny rozzáří ideálně pracovní plochu a 30 lumenů postačí k jakékoliv běžné nenáročné práci nebo i pro turistiku. V této intenzitě vydrží svítit až 30 hodin. Těchto parametrů svítilna dosahuje díky zabudovanému Li-pol akumulátoru 3,7 V s kapacitou 2000 mAh, který se nabíjí pomocí kabelu s USB-C konektorem. Jako nabíjecí zdroj lze využít například počítač, powerbanka, USB adaptér v autě nebo USB adaptér do elektrické sítě, kdy se moderním způsobem energie doplní za necelé 2 hodiny.

Unikátní předností tohoto modelu je pak reflektor umístěný na boku svítilny, který stejně jako dálkový disponuje třemi světelnými režimy. Velmi široký světelný kužel s rovnoměrnou intenzitou světla obsahuje několik COB LED a nejvyšší z režimů o hodnotě 300 lumenů ozáří prostor do vzdálenosti 23 metrů. Jeho paprsky jsou intenzivní tak, že jej lze využít pro pečlivou manuální činnost na pracovišti nebo v domácí dílně. Pokud se připne magnetem k železnému povrchu, dobře poslouží i k osvětlení širokého pracovního prostoru. S přepnutím na nižší režim 100 lumenů vydrží svítit nepřetržitě přes 9 hodin. Dlouhodobá činnost po tmě, noční osvětlení tábořiště nebo rybářského stanoviště nebude tedy žádnou překážkou. Reflektor můžete přepnout i do režimu blikajícího světla s teplejším odstínem. Nabízí se tak například použití pro výstrahu či ohraničení prostoru.

Tento světelný pracovní univerzál se ovládá jednoduše jedním tlačítkem. U něj je umístěna i barevná dioda, která indikuje stav nabití baterie a slouží také jako indikace jeho průběhu. Důležitá a praktická je funkce ochrany proti přehřátí. V nejvyšších režimech produkují LED kromě světla i hodně tepla, takže jakmile svítilna dosáhne provozní teploty vyšší než 65 °C, začne postupně snižovat výkon, dokud se teplota neustálí. Po ochlazení se její výkon opět zvýší.

U pracovní svítilny se předpokládá, že bude fungovat i v obtížnějších vnitřních i venkovních podmínkách. Standardem proto je, že na její funkčnost nemá vliv prašné prostředí, odolá běžným pádům z 1 metru a je vodoodělná dle normy IP66. Předností je i nízká váha, která má pouhých 129 gramů a příjemné rozměry, kdy délka nepřesahuje 13 centimetrů. Pokud se k připnutí nevyužijí magnety nebo spona, drží se velmi dobře i v ruce.

Pokud hledáte mezi svítilnami odolného, praktického a výkonného pomocníka, který i při výpadku elektřiny dobře osvítí potřebné místo, je Fenix WT16R tou pravou volbou.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjecí pracovní svítilna Fenix WT16R je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 1 799 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - S univerzální svítilnou Fenix WT16R bude každá práce v noci hračkou
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace