Nová generace modelu Fenix HP25R vyniká obdivuhodným dosvitem i výkonem

Pod značkou Fenix se představuje nová verze nabíjecí čelovky HP25R. Výrobce ji vybavil modernějšími diodami a akumulátorem s mnohem větší kapacitou. Dosáhl tak zesílení světelného výkonu z 1000 na 1600 lumenů, dosvit se zvýšil bezmála o 100 metrů a výdrž se více než zdvojnásobila. Verze V2.0 využívá tři reflektory, které se nejen dají samostatně ovládat, ale mohou se i paralelně používat. K dobíjení jí slouží dokonalejší konektor USB-C. „Malý přítel do tmy“ HP25R se dá využít profesně i během pobytu v přírodě, za noci v neznámé krajině i při pozdním návratu domů.

Nabíjecí čelovkou Fenix HP25R V2.0 je možné jak osvětlit si cíl ve velké dálce, tak se širším kuželem světla orientovat v bezprostředním okolí, případně použít červené světlo. Dálkový reflektor je vybaven diodou Luminus SST-40, která vyzařuje světlo s denním bílým odstínem a jeho intenzita se dá vyladit v pěti stupních od 50 do 1600 lumenů. Dosvítí až na vzdálenost 290 metrů, což představuje nejlepší dosvit mezi čelovkami Fenixu. Široký reflektor v sobě skrývá LED Cree XP-G3 S4. Pracuje ve třech režimech, z nichž ten základní, 5 lumenů, dosahuje výdrže více než dvou týdnů nepřetržitého svícení. Neutrální bílý odstín jeho světla věrněji a kontrastněji vykresluje barvy v nočním terénu. „Třetí oko Šivovo“ je v nové verzi reflektor osazený červenou diodou Everlight 2835. Decentní červené světlo na rozdíl od bílého nenarušuje adaptaci očí na tmu. Navíc nabízí i variantu nouzového blikání SOS, které může bez přestání fungovat dokonce celý měsíc.

Elektronika svítilny disponuje funkcí prodloužené výdrže. Snižuje výkon v postupných krocích, aby ve všech režimech bylo možné svítit co nejdéle. To nabývá významu obzvlášť při pobytu v přírodě, kdy často nelze baterii dobíjet.

Jakmile je však k dispozici powerbanka, přístup k síti či k adaptéru auta, je možné zdroj energie naplno „občerstvit“ pomocí přiloženého USB kabelu. Čelovku napájí li-ion akumulátor typu 21700 s vysokou kapacitou 5000 mAh. Pomocí konektoru USB-C je možné ho nabít za cca 4 hodiny. Akumulátor je uložen v externím pouzdře, které si uživatel upevní na týl. Se svítilnou na čele tak vznikne dobře vyvážený celek spojený čelním a temenním popruhem.

Čelovka odolává prudkému dešti, její voděodolnost a prachuvzdornost dosahuje stupně IP66. Tělo je zhotoveno z leteckého tvrzeného hliníku a odolných plastů, jeho nárazuvzdornost je testována z výšky 2 metrů, čímž také překonává předešlou verzi. K dalším výhodám svítilny patří paměť, díky níž se vždy rozsvítí v naposledy užitém režimu, dále indikační dioda, která informuje o stavu nabití baterie a také možnost uzamčení tlačítek, aby se předešlo nechtěnému zapnutí v kapse či v zavazadle.

Čelovka HP25R V2.0 obohatí výbavu všech, kdo pracují či cestují v náročných terénních a klimatických podmínkách. Záchranáři a členové horské služby se mohou při nočních akcích opřít o nadprůměrný světelný výkon a dosvit. Dlouhá výdrž čelovky pomůže při bloudění v podzemí či v jeskyních. Speleologové mohou navíc využít příchytek, které jsou dodávány se svítilnou, a připevnit si ji na přilbu. Právě tak i pracovníci v průmyslových provozech, kde jsou zapotřebí jak ochranné prostředky, tak odolná svítilna. Při turistice a dalším outdoorovém využití se rovněž velmi dobře osvědčí univerzálnost tohoto nového modelu.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjecí čelovka HP25R V2.0 je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 3299 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Nová generace modelu Fenix HP25R vyniká obdivuhodným dosvitem i výkonem

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace