Nabíjecí čelovka Fenix HM51R Ruby V2.0 je pravým hitem pro profesionály i amatéry

Svítilna Fenix HM51R Ruby představuje novou generaci čelovky, která si během posledních dvou let získala svými kvalitami velkou popularitu. Zdokonalená verze V2.0 čerpá z podnětů a přání našich zákazníků a je vyrobena speciálně pro český a slovenský trh. Světelný výkon zesílila až na 700 lumenů, dosvit zvýšila na 120 metrů, výdrž v úsporném režimu prodloužila na 120 hodin. Tentokrát se nabíjí moderním konektorem USB-C. Zároveň si uchovává cenné vlastnosti své předchůdkyně, jako např. teplejší odstín bílého světla, červené diody, vodotěsnost, TIR optiku. Dokáže splnit nároky pro profesionální využití v drsných podmínkách, ale také usnadnit turistické a sportovní aktivity.

 Čelová svítilna Fenix HM51R Ruby V2.0 vychází z modelu HM50R V2.0 a nabízí vůči němu jiné, pro mnohé uživatele výhodnější technické parametry. Zároveň navazuje na předešlou verzi, čelovku Ruby, a v nejednom ohledu ji vylepšuje. Na novou úroveň se posouvá i díky bílé diodě Cree XP-G3 S4, jež nabízí široké portfolio světelných režimů. Při táboření často stačí Eco režim s pouhými 3 lumeny, který však vydrží svítit 120 hodin. Aby člověk viděl za šera na práci nebo aby si mohl zaběhat i po setmění, zesílí si světlo na 50 lumenů, když se pěšky či při běhání vydá na obtížnější cesty, hodí se mu stupeň 150 lumenů. Na cestu neznámým terénem či např. orientační běh se může odvážit se stupněm 400 lumenů a k rychlé orientaci na delší vzdálenost pomůže turbo režim 700 lumenů. Neutrální bílý odstín světla této diody (4000 – 5000 K) lépe vykresluje barvy a tvary. V temném lese tak snáze rozeznáme větve, kameny a další potenciální překážky.

Dále má svítilna ve výbavě dvě červené diody Everlight 2835. Při společném táboření s nimi můžeme svítit ohleduplněji, neruší adaptaci očí na tmu, myslivci a rybáři si pochvalují, že červený režim jim neplaší úlovek a nepřitahuje tolik hmyz. Kromě blikání a signalizace SOS poskytují červené LED také dva stupně souvislého světla, o síle 1 lumenu a 5 lumenů.

Špičkové diody zde spojily síly s akrylátovou TIR optikou, která má dokonalejší propustnost světla a vytváří plynulejší světelný kužel s lepším periferním nasvícením. Digitální konstantní regulace výkonu pak zajistí světelný komfort i při pozvolném vybíjení akumulátoru. Výrobce pamatoval také na ochranu proti přehřátí.

Zdrojem energie je moderní li-ion akumulátor RCR123A s kapacitou 700 mAh, který se dá nabíjet přímo ve svítilně, disponuje elektronickou ochranou proti přebití, nadměrnému vybití i proti vysokému proudovému odběru. Čelovka Ruby V2.0 má nabíjecí USB-C konektor, který umožňuje rychlé nabití, cca za 1,5 hodiny. Akumulátor se dá v případě nouze nahradit nenabíjecí lithiovou baterií CR123A. Při jejím užití čelovka dosáhne maximálně 130 lumenů, ale tento typ baterie zase lépe odolává silným mrazům.

Baterka může v terénu často utrpět, ale svítilny Fenixu jsou zhotovené z nárazuvzdorné slitiny leteckého hliníku. Povrch mají chráněný tvrdou anodizací III. typu, díky níž vzdorují poškrábání a otěru. Čelovka také odolává nejen prudkému dešti, ale i pádu do vody. Neuškodí jí pobyt 2 metry pod hladinou po dobu 4 hodin, v rámci normy ANSI dosahuje stupně krytí IP68.

 Tím seznam vychytávek nekončí. Čelovku můžeme snadno vyjmout z popruhu, a máme z ní tak malou ruční svítilnu. Je vybavena magnetickou koncovkou, takže ji při práci můžeme přichytit na cokoli železného.

Co je malé, je milé, ale může se ztratit. Na přání uživatelů má nový model HM51R Ruby „pásek i kšandy“, kromě magnetu je opatřen upínací sponou. Po vynětí z držáku ho tedy můžeme upevnit na kapsu, límec či kšiltovku.

Indikační dioda na tlačítku nám po krátkém stisku signalizuje stupeň nabití. Čelovka se rovněž dá zabezpečit proti nechtěnému zapnutí a vybití. Samotný popruh, díky perforaci prodyšnější, svými reflexními prvky zvyšuje bezpečnost všech, co se pohybují na neosvětlených silnicích.

Čelovka Ruby v nové podobě pomůže všude, při práci i při volnočasových aktivitách. Je to skutečný univerzál, jejž ocení všichni, kteří se pohybují či pracují za ztížených světelných podmínek. Její chvíle přichází se soumrakem při turistice a táboření, v jeskyních, při nočním běhání, lovu a rybolovu. Jedinečnou kombinací výkonu a odolnosti je nesmírně cenná i pro armádu, policii, záchranáře.

 Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

 Čelovka Fenix HM51R Ruby V2.0 je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 1699 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Nabíjecí čelovka Fenix HM51R Ruby V2.0 je pravým hitem pro profesionály i amatéry
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace