Čelovka Fenix HM65R-T spojuje vysoký výkon, dva reflektory a nový rychlý systém utahování popruhu

Běžecká verze populární čelové svítilny HM65R se oproti starší sestře může pochlubit několika vylepšeními. Už na první pohled se liší použitím pouze jednoho, ale o to širšího a stabilnějšího popruhu kolem hlavy, který se utahuje otočným kolečkem. S dosvitem 170 metrů, ideálním poměrem hmotnosti, výkonu a jednoduchým ovládáním, bude jistě skvělým a univerzálním pomocníkem nejen nočních sportovců, ale i dalších outdoorových nadšenců.

V čelovce jsou zachovány oblíbené prvky předchozí verze a nadále pracuje se systémem dvou reflektorů, jejichž spojený výkon ale vzrostl na 1500 lumenů. Zaostřené světlo dálkového reflektoru o síle až 1300 lumenů oceníte např. v extrémních podmínkách náročného horského terénu nebo při hledání vzdálenější turistické značky, kterou s dosvitem 170 metrů zaručeně najdete. Druhý kužel se širokým teplejším světlem je ideální volbou při svícení do blízké vzdálenosti a svým výkonem 400 lumenů dokáže plynule nasvítit zorné pole až do 54 metrů. Oba reflektory nabízejí tři režimy svícení a jejich kombinací si můžete vytvořit dokonalé světlo do jakýchkoliv podmínek. Střední režimy využijete při běhání a při práci a nejnižší o hodnotě 5 lumenů a výdrží až 300 hodin dobře poslouží při kempování nebo čtení ve stanu.

Každý z reflektorů má své vlastní tlačítko a ovládání je tak velice jednoduché a intuitivní. Mezi tlačítky, která jsou umístěna v horní části čelovky, pak najdete indikátor stavu baterie, který po dobu nabíjení slouží zároveň jako indikace jeho průběhu. Důležitá a praktická je také inteligentní funkce ochrany proti přehřátí. V nejvyšších režimech produkují LED kromě světla i hodně tepla, takže jakmile čelovka dosáhne provozní teploty vyšší než 65 °C, začne postupně snižovat výkon, dokud se teplota neustálí. Po ochlazení se její výkon opět zvýší.

V dálkovém reflektoru je použita LED Luminus SST-40 a v širokém reflektoru LED Cree XP-G2 S3. Tyto špičkové diody zajišťují vysoký světelný tok a spolu se zdokonalenou funkcí prodloužené výdrže dosahují vynikající doby svícení. Reflektory pak pohání k výkonu jeden Li-ion akumulátor typu 18650 s kapacitou 3500 mAh, který je součástí balení. V případě potřeby jej lze nahradit i dvěma jednorázovými bateriemi CR123A, které dobře poslouží například při velmi nízkých teplotách hluboko pod bodem mrazu. Rychlé a pohodlné nabíjení je pro Fenix prioritou, a proto se čelovka nabíjí přes moderní USB-C konektor.

Výrazným inovativním prvkem u modelu HM65R-T je způsob nastavování hlavového popruhu. Výrobce nově použil svůj vlastní patentovaný Sport Fit Systém, kdy lze rotačním kolečkem utáhnout popruh snadno jednou rukou. S nízkou váhou 141 g, prachuvzdornou a vodotěsnou konstrukcí (až do hloubky 2 m dle standardu IP68) z magneziové slitiny, poslouží skvěle např. při běhu v náročnějším terénu, jízdě na kole, kempování, výletech na běžkách či rybaření. Díky možnosti naklápění a zvolení si ideálního úhlu svícení, lze čelovku doporučit i při práci v dílně. Popruh je také opatřen reflexními prvky a naplníte s ním zákonné požadavky při pohybu po neosvětlené krajnici silnice či lesní cesty. Dokonalá univerzálnost, volitelný tvar světelného kuželu, skvělá výdrž a výkon dělají z tohoto modelu jednu z nejlepších nabíjecích čelovek na trhu.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009. Nabíjecí čelovka Fenix HM65R-T je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena čelovky je 2 699,- Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Čelovka Fenix HM65R-T spojuje vysoký výkon, dva reflektory a nový rychlý systém utahování popruhu
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace