Nabíjecí svítilna Fenix TK26R vyniká taktickými kvalitami i možnostmi signalizace

Nová svítilna v kolekci Fenixu je ideální výzbrojí do nočního terénu. Dokáže zaplašit tmu intenzivním světlem v síle 1500 lumenů a dosvítí na 350 metrů. Zároveň je vybavena i červenou a zelenou diodou, dá se tedy ihned použít k signalizaci bez nasazování barevných filtrů. Dobíjí se prostřednictvím moderního konektoru USB-C. Další její předností je okamžitě aktivovatelný stroboskop, který se dá využít k sebeobraně nebo k upoutání pozornosti v nouzových situacích. Díky vodotěsnosti a nárazuvzdornosti svítilna bez problémů čelí i drsným venkovním podmínkám.

Nabíjecí svítilna Fenix TK26R je osazena špičkovou diodou Luminus SST-40, která dovede v případě potřeby vyvinout světelný výkon 1500 lumenů s dosvitem přes tři fotbalová hřiště. Ne vždy je zapotřebí tak silné světlo, proto je k dispozici i několik slabších režimů, které mohou šetřit baterii a prodloužit výdrž až na 100 hodin, což je obzvlášť cenné při delších akcích za snížené viditelnosti.

V parabolickém reflektoru se navíc skrývají ještě dvě barevné diody, červená a zelená LED Cree XP-E2. Barevné LED amerického výrobce Cree vydávají široký světelný kužel při světelném výkonu 150 lumenů (červená) a 200 lumenů (zelená). Díky nim je tento model šířeji využitelný jako služební svítilna, třeba v ozbrojených složkách a také např. na železnici.

Taktický a nabíjecí model TK26R může prokázat cenné služby především policistům. V praxi se ukazuje, že k dezorientaci a zneškodnění nebezpečného útočníka je velmi účinný stroboskop s proměnlivou frekvencí. Ne každá svítilna, která je jím vybavená, má možnost zapnout ho okamžitě. Tato novinka Fenixu má k dispozici dva koncové spínače, z nichž jeden slouží právě k přímé aktivaci stroboskopu. Dá se také použít k přepínání světelných režimů. Druhým spínačem je možné zapnout světlo buď trvale, nebo jen nakrátko lehkým a neslyšným namáčknutím. Tento duální mechanismus je zárukou rychlosti a spolehlivosti. K sebeobraně nebo k nouzovému rozbití skla slouží úderný ráfek na okraji reflektoru. Svítilna navíc může být pohotově připravená v pouzdře na opasku nebo sponou zachycená třeba na kapse. I rýhovaný povrch její rukojeti není bezvýznamný, díky němu neprokluzuje v ruce ani v rukavicích.

V neposlední řadě je při činnosti profesionálů důležitá odolnost. Tělo svítilny je vybaveno dostatečnou ochranou, aby vzdorovalo nárazům i případnému kontaktu s vodou. Je zhotoveno z leteckého tvrzeného hliníku a testováno při pádech z výšky 1 metru. Vodotěsnostprachotěsnost dosahuje standardu IP68, do svítilny nepronikne voda ani v hloubce 2 metrů.

Nadstandardní výbavou jsou již zmíněné barevné diody. Obě barvy se dají využít k signalizaci, při řízení dopravy, model TK26R může sloužit železničářům např. jako ruční návěstidlo. Vojákům, policistům i lovcům barevná světla umožňují orientovat se v nočním lese a zároveň se pohybovat ve větším utajení. Červená dioda neruší adaptaci očí na tmu, její světlo snáze proniká mlhou či kouřem, využívá se při čtení map a při navigaci, kdekoli poslouží jako výstražný nebo nouzový signál. Zelené světlo zase lépe vykresluje obrysy, v případě potřeby je nejvíce viditelné na dálku, využívá se při taktických operacích.

Užitečné vlastnosti služební svítilny podporuje také výkonný Li-ion akumulátor 18650 s kapacitou 3500 mAh, který lze dobíjet přímo ve svítilně konektorem USB-C. Tento novější, symetrický konektor umožňuje přenášení vyššího proudu, a tedy rychlejší nabíjení. V případě nouze se mohou použít i dvě jednorázové lithiové baterie CR123A.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Taktická nabíjecí svítilna Fenix TK26R je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 3199 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Nabíjecí svítilna Fenix TK26R vyniká taktickými kvalitami i možnostmi signalizace
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace