Miniaturní baterka Fenix E03R bude vaším výkonným společníkem na každém kroku

Baterku s sebou každý nenosí, ale klíče ano. Novou nabíjecí minisvítilnu Fenix E03R je možné zavěsit na svazek klíčů a mít ji tím pádem neustále při ruce. Je lehounká, zabere minimum prostoru, nicméně vyvine světelný výkon o síle až 260 lumenů. Může svítit bílým i červeným světlem a dá se nabíjet moderním konektorem USB-C. Její tělo je zhotovené z nárazuvzdorné hliníkové slitiny a také odolá prudkému dešti.

V reflektoru malé nabíjecí svítilny Fenix E03R se skrývají dvě diody. Jednak bílá LED MATCH CA18 a červená Everlight 2835. Bílá dioda disponuje čtyřmi režimy. Na krátkou vzdálenost či ve stanu vystačíme i s nejnižším eko-režimem o intenzitě 5 lumenů, který ale poskytuje výdrž 18 hodin. Při čtení ve tmě nebo při nečekané noční opravě defektu můžeme zvýšit výkon na 30 či 80 lumenů. V high režimu však baterka dosáhne světelného toku 260 lumenů, což je u tak drobného přívěsku velkým překvapením. Širokým kuželem rovnoměrného světla pak dosvítí na 42 metrů.

Červená LED Everlight 2535 dodává miniatuře Fenixu větší univerzálnosti. Červené světlo se 4 lumeny často postačí k orientaci a zároveň neruší spící, když si třeba doma či při táboření potřebujeme v noci přisvítit. Nebudí pozornost okolí, nenarušuje adaptaci očí na tmu a navíc neláká noční hmyz. Druhý režim červeného blikání zas může sloužit k varovné či nouzové signalizaci.

Svítilna je napájena z vestavěného lithium-polymerového akumulátoru s kapacitou 200 mAh. Dobíjí se prostřednictvím konektoru USB-C, například nabíječkou na mobil, adaptérem v autě, ale i z počítače nebo z powerbanky.

Model Fenix E03R váží pouhých 22 gramů včetně integrovaného akumulátoru. Rozměry jsou opravdu minimální – délka činí 4,7 cm, šířka 2,4 cm a výška 1,2. Přesto se nejedná o křehký výrobek. Jeho nárazuvzdornost je testována při pádech z výšky 1 metru. Při každodenním nošení v kapse také přijde vhod povrchová úprava typu III hard anodized, která zvyšuje odolnost proti otěru a poškrábání. Voděodolnost je prověřena ostřikováním silnými proudy vody ze všech směrů a dosahuje standardu IP66.

Boční tlačítko, které slouží k zapínání a přepínání světelných režimů, obsahuje také indikační diodu, která informuje o stavu nabití baterie. Ovládací tlačítko lze i uzamknout, aby nedošlo k samovolnému zapnutí v kapse či zavazadle. Při delším svícení se elektronicky aktivuje inteligentní ochrana proti přehřátí.

Svítilna právem náleží do kategorie EDC (Every Day Carry), můžeme ji mít u sebe naprosto kdekoli. Je dodávána i s kroužkem pro zavěšení na klíčích, na opasku či třeba na krku, takže pro ni ani nepotřebujeme kapsu. Dá se bez problémů nosit v dámské kabelce, při turistice se může vejít i do krabičky poslední záchrany. Jako cenný a praktický dárek určitě udělá radost všem členům rodiny – synovi přisvítí na táboře, tátovi při opravě auta, manželce například při pozdním návratu z divadla, dědovi, až bude něco hledat v dílně apod. I když si na cestu zapomenete vzít ruční svítilnu nebo čelovku, v záloze je vždy tento užitečný pomocník na klíčích.

Všechny důležité parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjecí svítilna Fenix E03R je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 749 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Miniaturní baterka Fenix E03R bude vaším výkonným společníkem na každém kroku
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace