Superodolná čelovka Fenix HM23 přichází s menší hmotností, velikostí i cenou

Pod značkou Fenix se představuje nová čelová svítilna, která nám může při minimalistické hmotnosti 43 gramů nabídnout výkon až 240 lumenů nebo také výdrž 100 hodin. Mnohé překvapí, že při těchto parametrech její cena zdaleka nedosahuje tisícovky. Navíc jí život vdechne jedna jediná tužková baterie, takže i její provoz je velmi ekonomický. Oproti konkurenci vyniká nadstandardní vodotěsností a nárazuvzdorností. Odlehčený a zmenšený model Fenix HM23 svými vlastnostmi poslouží turistům, rybářům, myslivcům a prakticky všem, kteří potřebují při práci či při rekreaci zahnat tmu a mít obě ruce volné.

Když se v přírodě setmí a elektrické světlo je v nedohlednu, můžeme si posadit na čelo malého kamaráda, který nám ve tmě ukáže cestu. Čelovka Fenix HM23 je vybavená modernizovanou diodou Cree XP-G3, která nás zabezpečí pro všechny situace. Při použití režimu High s krátkodobým výkonem 240 lumenů se v lese neztratíme, pro běžnou potřebu postačí střední stupeň o výkonu 70 lumenů a ve stanu se zorientujeme i v režimu Low, se 4 lumeny. S tímto úsporným stupněm můžeme nepřetržitě svítit déle než 4 dny.

V přírodě u této LED také oceníme teplejší odstín světla (neutrální bílá). Všechny barvy se nám vynoří ze tmy v přirozenější a kontrastnější podobě. Miniaturní reflektor rozptyluje světlo poměrně širokým, plynulým kuželem s dosvitem až 53 metrů. Regulace výkonu čelovky pamatuje na ty, kdo při táboření nemají po kapsách rezervní baterie. Ve středním a vysokém režimu elektronika svítilny snižuje výkon v postupných krocích, aby se dosáhlo prodloužené výdrže.

K napájení postačí jedna široce dostupná tužková baterie typu AA. Může být jak obyčejná, alkalická, tak dobíjecí nikl-metal hydridová, nicméně těm, kdo by se chtěli vypravit na expedici do extrémních podmínek, doporučujeme použít lithiovou tužkovou baterii Energizer L91 Ultimate Lithium, se kterou se dosáhne nejdelší výdrže.

Některé čelovky na trhu odolávají dešti. Do HM23 ale nepronikne voda ani 2 metry pod hladinou, její vodotěsnost a prachuvzdornost dosahuje standardu IP68. Ani vodáci se tedy o ni nemusí bát. Tělo svítilny je zhotoveno z leteckého tvrzeného hliníku a v kombinaci se silikonovým držákem je nadprůměrně nárazuvzdorné, neublíží mu pád z výšky 2 metrů.

Fenix HM23 navazuje na sérii oblíbených lehkých čelovek HL20, HL21, HL22 a je přímým nástupcem modelu HL23. Ve srovnání s ním výrazně zvyšuje světelný výkon, také snižuje hmotnost a omezuje i rozměry, např. průměr těla cca o 2 milimetry. Umožňuje také lepší nasměrování světelného kuželu, reflektorem lze v držáku vertikálně pohybovat v rozsahu 180 stupňů.

Kromě odolnější konstrukce se tato novinka může pochlubit i dokonalejším popruhem. Díky perforaci je prodyšnější, což obzvlášť přijde vhod při rekreačním běhání. Má také dokonalejší reflexní prvky, poskytuje bezpečnější ochranu turistům a běžcům, kteří se po setmění ocitnou na silnici bez veřejného osvětlení. Nedávno novelizovaný Zákon o silničním provozu už chodcům přímo ukládá na rizikových místech reflexní prvky používat. Fenix HM23 je vybaven odrazovými proužky, které se v reflektorech aut lesknou na dostatečně velkou vzdálenost.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Čelovka Fenix HM23 je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 899 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Superodolná čelovka Fenix HM23 přichází s menší hmotností, velikostí i cenou

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace