Lehká nabíjecí čelovka Fenix HL26R splní noční sny všech sportovců a outdooristů

Najít vyvážený poměr mezi váhou a světelnou výdrží a výkonem je výzvou pro všechny výrobce čelovek. Fenix svým novým modelem HL26R s micro-USB nabíjením a výkonem 450 lumenů výrazně promluví do rozhodování všech příznivců běhu a dalších outdoorových aktivit.

Kompaktní nabíjecí čelovka Fenix HL26R už na první pohled zaujme třemi vedle sebe umístěnými reflektory. Centrální, osazený LED Cree XP-G2 R5 s teplejším odstínem světla, je schopen poslat světelný kužel o 450 lumenech až do vzdálenosti 100 metrů. Dvojice vedlejších reflektorů je osazena diodami od společnosti Nichia, které vytváří široký a velmi plynulý kužel světla. Napájení čelovky zajišťuje zabudovaný lithium-polymerový akumulátor o kapacitě 1600 mAh, který snadno nabijete přes micro-USB konektor ze sítě, notebooku, powerbanky, nebo v autě.

Výše uvedený maximální výkon čelovky využijete pravděpodobně jen na krátkodobé svícení v extrémně obtížných podmínkách, při pohybu v běžném terénu upřednostníte jeden z energeticky efektivnějších režimů. Čelovka nabízí hned čtyři režimy dálkového reflektoru a dva režimy reflektoru se širokým kuželem. U širokého reflektoru je k dipozici také zábleskový režim SOS pro krizové situace. Volit mezi nimi můžete pohodlně pomocí dvou výrazných spínačů na horní straně čelovky. Pro dlouhé večerní tréninky a noční závody se ideálně hodí režim se 150 lumeny a výdrží 6 hodin, bezproblémový pohyb na potemnělých cestách zajistí i režim o 70 lumenech, kterým přemůžete i dvanáctihodinovou noc. Pro osvětlení například stanu vám postačí režim se 30 lumeny. Číst si při svitu nejnižšího režimu se 4 lumeny můžete po dobu více než 5 dnů. Čelovka je vybavena digitální regulací pro konstantní jas. Pokud bude akumulátoru docházet energie, elektronika čelovku přepne vždy o režim níže až do jeho úplného vybití. Nabíjení tohoto interního akumulátoru už nemůže být jednodušší – po odklopení gumové krytky čelovku přes micro-USB vstup nabijete stejně jako třeba mobilní telefon.

Jednou z velkou devíz této čelovky je fakt, že si při těchto velmi dobrých světelných parametrech uchovává nízkou váhu a kompaktní velikost. Při běhu, ani dalších outdoorových aktivitách těchto 86 gramů na hlavě téměř neucítíte. Tím výčet předností nové čelovky od Fenixu zdaleka nekončí. Tělo je vyrobeno z odolného plastu a leteckého duralu, čelovka díky tomu odolá pádům minimálně z metrové výšky. Její tělo je splňuje nároky standardu IP66, je tedy plně prachotěsné a voděodolné. V držáku můžete čelovku naklápět a nastavit si tak ideální úhel svícení. Popruh opatřený reflexními prvky potom zvýší bezpečnost vašeho pohybu například po neosvětlené krajnici vozovky.

Čelovka Fenix HL26R má ambici stát se nejen součástí výbavy běžeckých nadšenců a mnoha dalších sportovců, kteří ze svými aktivitami vyrážejí i po setmění, ale vysokou užitnou hodnotu nabízí i při řadě dalších činností. Uplatní se coby pohotovostní světlo v autě pro případ nenadálých událostí jako je například výměna kola, nebo jako čelovka do domu a pro práce v jeho okolí. Na cesty si ji můžou přibalit i turisté, neocenitelné služby splní i při kempování a na dovolených.

Všechny parametry čelovky (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Čelovka Fenix HL26R je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Doporučená maloobchodní cena je 1459 Kč.

Náhledový obrázek - Lehká nabíjecí čelovka Fenix HL26R splní noční sny všech sportovců a outdooristů

fenix-HL26R-01

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace