Daleký dosvit i široký kužel, Fenix představuje dvojici vyhledávacích svítilen TK47

Na pohled jsou téměř k nerozeznání. V jednom těle se ale skrývají dvě odlišné diody, dva rozdílné reflektory a odlišné světelné parametry. Upřednostníte verzi se světelným dostřelem 700 metrů, nebo ultimativní verzi s širokým kuželem?

První rozdíly odhalíte již při zevrubném pohledu na jednotlivé svítilny. Fenix TK47 Ultimate Edition disponuje reflektorem se strukturou připomínající pomerančovou kůru/texturovanou strukturou. Tato konstrukce umožňuje svítilně poslat široký kužel světla o maximální intenzitě 3200 lumenů do vzdálenosti 408 metrů. Textura reflektoru svítilny Fenix TK47 je oproti tomu metalicky hladká. Svitem o maximálním toku 1300 lumenů je v jejím případě možno zamířit až do vzdálenosti 700 metrů. Tento daleký dosvit je však podmíněn o poznání užším kuželem. Světelné parametry však neurčuje pouze odlišný reflektor, ale stejně tak použité rozdílné diody. Obě pocházejí z dílen renomovaného amerického výrobce Cree. Zatímco u TK47 UE se setkáme s LED XHP70, svítilna TK47 je osazena typem XH35 HI s teplejším odstínem pro lepší světelnou penetraci terénu a věrnější podání barev v přírodě.

Oběma svítilnám je společné doplňkové difuzní světlo v koncovce s identickými parametry. Volit můžete mezi bílým světlem o 30 lumenech a třemi režimy červeného světla (stálý, zábleskový a SOS). Koncové světlo využijete pro přisvícení v okamžicích odpočinku, pro čtení, při kempování, ale také pro signalizaci. Primární světlo nabízí v případě modelu TK47 pět režimů svícení, ultimativní edice potom dokonce režimů šest. Volit můžete mezi maximálním výkonem Turbo režimu a dlouhou výdrží v Eco režimu. Na ten se můžete spolehnout v případě svítilny TK47 v podobě 10 lumenů po dobu více než devíti dnů nepřetržitého svícení, nejnižší 20 lumenový režim u TK47 přináší sedmidenní výdrž. Tyto výtečné parametry umožňuje použití vysokokapacitních Li-ion akumulátorů. Každá ze svítilen potřebuje pro svou funkčnost dva takové moderní akumulátory, alternativně však můžete použít také čtyři jednorázové lithiové CR123A baterie.

Svítilny Fenix jsou proslulé své spolehlivostí, na čemž mají lví podíl použité kvalitní materiály a vysoká úroveň dílenského zpracování. Tělo je vyrobeno ze dvou vrstev leteckého hliníku, díky kterému jsou svítilny TK47 vysoce odolné a zároveň lehké. Úderný ráfek na čele svítilny je vyroben z tvrdé nerezové oceli a bez problémů s ním v případě například záchranné operace prorazíte sklo v domě nebo v autě. Povrch svítilen byl podroben tvrdé anodizaci, díky tomu je odolnější vůči případnému poškrabání. Obě svítilny plně vyhovují standardu IP68, který značí úplnou prachotěsnost a vodotěsnost při ponoření až do dvoumetrové hloubky.

Z uvedených parametrů je zřejmé, že oba modely TK47 mají potenciál stát se žádanými vyhledávacími svítilnami v řadách profesionálů a stejně tak všech dobrodruhů, kteří se do terénu vydávají za nevšedními zážitky. Policisté a hasiči svítilnu využijí při pátracích a záchranných operacích, zaměstnanci ochranných a bezpečnostních služeb při ostraze objektů. Svítilna je navíc dodávána s kvalitním nylonovým pouzdrem, s jehož pomocí ji můžete pohodlně nosit na opasku. Svůj prostor si najde i ve výbavě příznivců outdoorových aktivit, kteří se pohybují v těžkém a nepřehledném terénu a potřebují proto silné a spolehlivé světlo. Například jeskyňáři určitě uvítají teplý odstín světla modelu TK47. Je jen na potřebách každého konkrétního uživatele, zda upřednostní TK47 ve verzi s extrémně dlouhým dosvitem, nebo korpulentní kužel s plným osvětlením celého okolí.

Všechny parametry svítilny Fenix TK47 a Fenix TK47 UE jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Svítilny Fenix TK47Fenix TK47 UE jsou dostupné v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Doporučená maloobchodní cena je 3 799 Kč, resp. 4 299 Kč vč. DPH.

Náhledový obrázek - Daleký dosvit i široký kužel, Fenix představuje dvojici vyhledávacích svítilen TK47

fenix-TK47_01

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace