Nabíjecí čelovka Fenix HP25R vyniká dvoureflektorovou konstrukcí a univerzálností

Možnost volby širokého a dálkového kuželu, dobíjení akumulátoru přímo v bateriovém pouzdře i doplňková červená LED dělají z čelovky Fenix HP25R zajímavou volbu pro všechny, kteří vyžadují nekompromisní světelné řešení pro své outdoorové a sportovní aktivity.

Konstrukce nabíjecí čelovky Fenix HP25R s dvěma reflektory splní nároky jak na vysoký výkon a daleký dosvit, tak na komplexní osvětlení prostoru kolem uživatele. Hlavní reflektor vytváří do dálky dobře zaostřený světelný kužel s výkonem 1000 lumenů a dosvitem až 187 metrů. Světelná stopa druhého reflektoru o maximálním výkonu 350 lumenů je zase velmi široká a plynulá. Ovládání obou LED je na sobě nezávislé, což umožňuje velmi snadné používání všech světelných režimů včetně výstražného stroboskopu a SOS pro nouzové situace. Oba kužely lze libovolně kombinovat dle aktuálních potřeb uživatele.

K napájení čelovky slouží interní Li-ion akumulátor typu 18650 s kapacitou 2600 mAh, který se nabíjí prostřednictvím vestavěného micro-USB konektoru. V nízkém režimu dodá moderním LED Cree XM-L2 a XP-G2 energii až na více než 6 dnů nepřetržitého svícení. Pokud ovšem potřebujete na své dlouhé expedice, například do divočiny, ještě delší výdrž, je možné zakoupit si náhradní akumulátory s kapacitou do výše 3500 mAh, který prodlouží výdrž až o 35%. Právě moderní způsob napájení dobíjecí Li-ion baterií umožňuje dosáhnout obdivuhodné výdrže i ve světelně štědrých režimech. Vy přitom nemusíte myslet na ztenčující se zásoby energie v bateriích a nutnost další investice, čelovku jednoduše připojíte USB kabelem ke zdroji a nabijete jí stejně jako například mobilní telefon pomocí adaptéru do sítě, do auta nebo z počítače.

Voděodolná konstrukce odpovídá mezinárodnímu standardu IPX6 a nemusíte se tedy obávat použití i za prudkého deště. Možnosti outdoorového použití rozšiřuje její garantovaná odolnost vůči pádům z výšky 1 metru. Je to ovšem právě variabilita volby světelných kuželů a doplňkové červené světlo, které z Fenix HP25R činí jednu z nejuniverzálnějších čelových svítilen na trhu. Sportovcům, kteří tréninku nebo závodům neodolají ani po setmění, perfektně poslouží na běh, běžkování či jízdu na kole, outdooristům se osvědčí i během náročných mnohadenních výprav, řadu možností využití nabízí také speleologům. Kvalitní a spolehlivou čelovku vyžaduje i hodně turistů a lidí, kteří se v létě vydávají na dovolenou kempovat. Rybáři a lovci zase často vyžadují doplňkové červené světlo, kterým nevzbudí nežádoucí pozornost okolí, byť by se jednalo jen o dotěrný hmyz. Také v tomto ohledu jim Fenix HP25R plně vyhoví. Pro svou všestrannou použitelnost má potenciál stát se také spolehlivým světelným pomocníkem pro práci na chatě či chalupě.

Všechny parametry čelovky – světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost – jsou měřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009

Čelovka Fenix HP25R je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Doporučená maloobchodní cena je 2199 Kč včetně DPH.

Náhledový obrázek - Nabíjecí čelovka Fenix HP25R vyniká dvoureflektorovou konstrukcí a univerzálností

Fenix-HP25R-08

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace